Zenton är stolt över att fått vara en del av det lekfulla projektet ”Hej Havet” på Bohusläns Museum. Denna nya familjeutställning, särskilt utformad för barn upp till 6 år, erbjuder en interaktiv och engagerande plattform för unga sinnen att utforska havet och dess under genom lek och upplevelser.

Utställningen ”Hej Havet” inbjuder besökare att utforska den marina världen på ett kreativt sätt. Från att prova hur många som kan få plats i en sillburk, till att styra kosan mot valfritt hav, och att parkera krabbor och humrar på hjul i skaldjursgaraget under bryggan – varje element av utställningen är designat för att väcka nyfikenhet och uppmuntra till utforskande. Besökare kan även möta en trut vid stranden, upptäcka folktro, mareld, strandskator och tång, och finna inspiration att vidare utforska havet på egen hand.

Zenton har bidragit med multimedialösningar och upplevelser genom att ta fram passande teknik och digitalt innehåll, samt producera effektfilmer/ projektioner som förhöjer den interaktiva och visuella och immersiva upplevelsen. Vi har även skapat ett interaktivt 3D-akvarium som ger en realistisk upplevelse av undervattensvärlden i västerhavet. Barnen kan måla bilder som de sedan skannar in och upplevs gå igenom ett rörsystem med visuella effekter och sedan ut som en målad fisk.