Zenton har levererat digitalt upplevelsekoncept till nya basutställningen ”Tidernas Skåne” på Regionmuseet Kristianstad. Det är en utställning om Skånes historia och Landskap där du följer tiden från kall tundra till oändliga åkerfält. Här kan man vandra planlöst fram och tillbaka mellan årtusenden.

Zenton har varit med och utvecklat upplevelsekonceptet från början av projektplaneringen till slutinstallation. Utställningen skall vara en upplevelse från början till slut för alla sinnen.
Ett unikt ljudkoncept har tagit form under projektet i samarbete med Ulf Söderberg som är ljudproducent, där man nu kan uppleva hur 16 ljudkanaler synkroniserat skapar en samlad helhetsupplevelse i hela utställningen! Man kan säga att det liknar surroundljud fast bättre….helt klart en unik upplevelse som ger dig rysningar.

I konceptet har det även ingått:

-Utveckling och design av touchapplikation för pusseltävling på en touchskärm/ pekskärm som kopplas till en stor projicerad bild på väggen.

-Utveckling och produktion av projicerade animationer i form av fjärilar för att skapa liv på en böjd vägg med en tryckt skogsbild.

-Produktion av filmmaterial för att projicera över en stor vägg med tryckt bild över Malmö hamn. Filmen skulle lyfta fram dåtidens immigranter, känslan av båtfärden mellan Sverige och USA och ge liv i den tryckta bilden.

-Framtagning och installation av all övrig museiteknik som mediaspelare, projektorer, ljudutrustning och programmering.