Mitt i staden Kristianstad ligger naturum Vattenriket – en utställning, härlig naturupplevelse och Sveriges äldsta Biosfärområde. Till jubileumsfirandet har Zenton levererat en lekfull, informativ och spännande touchapplikation/timeline som presenterar information och bilder från Vattenrikets 10-åriga verksamhet.

År 2005 blev Kristianstads Vattenrike utnämnt till ett Biosfärområde. Det finns endast 600 Biosfärområden i hela världen varav fem i Sverige, där Vattenriket stoltserar med att vara det äldsta av dessa. Alltsedan 2005 har Vattenriket fungerat som ett modellområde för hållbar utveckling. Ekologer, informatörer, naturvägledare och pedagoger arbetar tillsammans för att bevara, utveckla och stödja landskapets värden, det som är bra för både natur och människa.

Touchapplikationen som Zenton skapat presenterar information och bilder från Vattenrikets 10-åriga verksamhet på ett lekfullt, informativt och spännande sätt. Applikationen är framtagen för att passa både vuxna och yngre. Designen är anpassad enligt Vattenrikets grafiska formspråk.

 

vattenriket_touchapplikation_2 web    naturrum_touchapplikation1

För att få veta mer om Zenton eller om hur vi kan hjälpa dig, kontakta gärna Kristoffer Lindgren, kreativ konceptutvecklare och projektledare på Zenton.

kristoffer@zenton.se
0706 82 00 78

 

 

Ladda ner som pdf.