Den senaste tiden har det flitigt surrats och varit stor medial uppmärksamhet kring det trendiga fenomenet ”riktat ljud” eller ”ljuddusch” som det också kallas. Zentons grundare Kristoffer Lindgren, var den som först introducerade riktat ljud på den kommersiella marknaden i Sverige redan år 2004 och har därmed arbetat med och utvecklat produktanvändningen under nästan tio års tid. 

Kristoffer arbetar med kreativ konceptuell utveckling på Zenton och är specialist inom upplevelsedesign, ljuddesign och upplevelsebaserad marknadsföring för offentliga miljöer, utställningar, retail och köpcentrum och han ser många fördelar med att använda riktat ljud: ”-Det är glädjande att se att den breda marknaden nu är mogen att ta till sig denna typ av lösningar och att de ser vilka faktiska effekter och resultat det ger i de miljöer de används. Många hoppar dock på trenden utan att riktigt veta hur man ska optimera effekten i den miljö man verkar och då kan det ibland kosta mer än det smakar. Det är därför viktigt att anlita en kunnig partner som kan designa ett relevant innehåll och välja rätt produkt för miljön där man skall använda det riktade ljudet.

-Upplevelsen av innehållet är alltid det viktigaste och den teknik vi använder är bara bärare av detta, men vi sticker inte under stol med att vi är stolta över att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen, och då ofta med egenutvecklade innovationer”, fortsätter Kristoffer.

Zenton anlitas av en mängd stora varumärken som t.ex. Volvo, Stena Line, Vattenfall och H&M, samt en rad museer i hela landet och ledande köpcentrum. ”-Att kombinera kreativitet, kommunikation, varumärkesbyggande, nyskapande upplevelser och spjutspetsteknik för att väcka känslor och uppmärksamhet på ett subtilt och relevant sätt är vår viktigaste ledstjärna”, avslutar Kristoffer.

Läs mer om företaget Zenton och tidigare genomförda projekt.

Ladda hem som PDF
Press Release Zenton Riktat ljud_sept