Zenton har levererat en komplett interaktiv multimedialösning för Falkenbergs museums / Rian utställning Stadens Nycklar.

Zentons uppdrag har varit att leverera en komplett multimedialösning för utställningen som är stationerad på olika platser i Falkenberg.

Multimediaproduktioner, filmproduktioner, animationer aktiveras på olika platser om man har rätt nyckel.

En fantastisk produktion som levandegör de äldsta och några av de mest betydande kulturhistoriska platserna i staden.

Utställningen och uppdraget startar och slutar i Rian dit det producerades ett antal filmer och animationer för att skapa liv i det som blir till en interaktiv tidsmaskin. En pedagog kan välja olika spår som aktiverar filmer, ljud och belysning som synkroniserat skapar en spännande start på besökarens uppdrag. För att låsa upp tidsmaskinen krävs det att man genomför ett antal uppdrag som är placerade i staden och tillslut leder tillbaks till Rian där tidsmaskinen kan låsas upp för att uppdraget skall avslutas.

Spännande ljudmiljöer förhöjer upplevelsen både inomhus och utomhus runt om på utvalda platser i staden. Platser som bland annat Hindströmsgården som är Falkenbergs äldsta hus och tillhörande uthus samt en ladugård, laxrökeri, tvättstuga, keramikverkstad etc..