Zenton har projektlett och levererat ljudlösningen till nyöppnade Emporia i Malmö – Skandinaviens främsta shoppingcenter. Ett bygge i världsklass med ljudlösningar i världsklass! Allt med avsikten att ge en subtil helhetsupplevelse för besökaren – de trivs och vill stanna längre. I detta omfattande och spännande projekt har Zenton skapat flera spännande och unika produkter och system.

Vikten av förståelse för design och unika miljöer är avgörande i ett projekt som detta. Zenton har bidragit med att skapa harmoni mellan design, innovation och spjutspetskompetens inom teknik, och våra ljudlösningar ger en unik helhetsupplevelse. Allt för att få besökare att trivas och må bra, vilja stanna längre och komma tillbaka ofta.

Vi har bland annat levererat:
– Konsultation och projektledning av ljudteknik och upplevelser på Emporia.
– Unik ljudsättning av alla sex torg med designhögtalare för att matcha arkitekturen. Två torg sticker ut med en unik lösning, ”Vertical Surround”
– ”Vertical Surround”, ett surroundsystem på höjden, där ljudupplevelsen förändras efter vilken våningsplan man befinner sig på.
– Teknik för sensorstyrt toalettljud unikt framtaget för Emporia som ger en privat och ofta humoristisk ljudupplevelse när man stänger dörren om sig…
– Skötbord ljudsatta med rogivande och avkopplande kompositioner.
– Sagohörna för barnen med riktat ljud och touchskärm i familjelounger.
– Zentons egenutvecklade  och speciellt framtagna Shopping Mall Radio Software där man schemalägger uppspelning av kund- och informationsmeddelanden. Mjukvaran uppdateras och styrs över internet på dator, Iphone, Ipad el dylikt.

Projektet har gjorts i samarbete med Radja ljuddesignbyrå som designat allt ljud och tagit fram alla kompositioner för Emporia.

Emporia är ett shoppingcenter i absolut framkant och vi är stolta över att vi fått förtroendet att få vara del av detta projekt och ser fram emot att låta besökare njuta av dessa unika miljöer och upplevelser.