Hornborgasjön – en av Europas viktigaste fågelsjöar – lockar stora mängder besökare varje år. Den ståtliga besöksanläggningen ”naturum Hornborgarsjön” återinvigdes den 21 mars 2015 efter en totalomvandling invändigt där en helt ny utställning nu presenteras. Zenton har i samarbete med IDEI bidragit med konceptutveckling, levererat touchapplikationer, museitekniska lösningar och installation till den nya utställningen.

IMG_3660

Naturum fungerar som en port till naturen, ett centrum för besökare till ett naturområde. Naturum finns över hela Sverige; de är öppna för alla och är en möjlighet för alla åldrar att lära sig mer om natur, djur, växter, kulturhistoria och miljö som format det specifika området. Vid ett besök vid naturum Hornborgarsjön får besökaren en fantastisk naturupplevelse, men även ökade kunskapar om Hornborgarsjöns våtmarker.

Till återinvigningen av besökaranläggningen och skapandet av den nya utställningen har Zenton fått bidra med flera spännande beståndsdelar. Utöver konceptutveckling har vi även stått för museitekniska- och interaktiva lösningar samt skött tekniska installationer.

Vi har skapat, designat och programmerat ett antal olika touchapplikationer där de på ett lätt sätt kan presentera översättningar för alla skyltar i utställningen, visualisering av hur vattenståndet i Hornborgarsjön förändrats över tid och senaste fågelobservationerna i området.
Hornborgar toalett 2
I utställningen finner du ett antal interaktiva stationer samt ljudstationer med fågelljud och ljudsatta toaletter som ger besökaren en ökad upplevelse. En del av uppdraget har även varit att hantera ljud -och filmmaterial.

Utställningen har ritats av White arkitekter och IDEI har ansvarat för produktionen. Zenton har tillsammans med IDEI tagit fram utställningens tekniska och interaktiva koncept.

 

normal_Vy_Interior

 

 

 

 

 

 

Sound Shower ProduktbladLadda ner pressmeddelandet som pdf.